BoAb loggan

Bostadsområden i Hällefors


Hemgården

Björkhaga

Björkhaga är ett boende beläget i centrala Hällefors. Här kan var och en låsa om sig i egen lägenhet, men ändå ha tillgång till all den service ett Trygghetsboende har att erbjuda. Ligger i anslutning till Sinnenas och Minnenas Park.

Lärkan

Lärkan

Är ett lugnare, centrumnära kvarter för dig som vill ha ljusa och något större lägenheter med generöst tilltagna ytor. Nymålat i blått och vitt och upprustad innergård. Hiss finns i en del trappuppgångar. Ett +55-område.

Trevnaden Millesparken

Millesparken

Ett naturnära bostadsområde, nära till skog. Området är exemplariskt för barnfamiljer då det finns öppna ytor och spännande lek-miljöer. Där finns också äldreboendet Fyrklövern samt ett annat +55-boende, Trevnaden!

Mästarnas park

Mästarnas park

Är vårt äldsta kvarter, byggt på 50-talet. Ett av fyra områden där vi i grunden byggt om den yttre miljön. Rätt så nya kök och fräsha badrum. Mästarnas Park ligger nedanför järnvägen med ca 100 m till centrum.

Polstjärnan

Polstjärnan

Bostadsområdet Polstjärnan är ett centrumnära område med modern arkitektur och design. Asfalten har fått ge vika för grönytor, blomster, marktegel, fontäner m.m.
Prosten

Prosten

Kvarteret Prosten med sin gemytliga och luftiga gårdar, är ett barnvänligt område med stor gemenskap bland de boende. Det vackra "Bananhuset" (som de kallas i folkmun) är 60-talsarkitektur av bästa märke.

Sinnenas och minnenas park

Sinnenas och Minnenas park

Sinnenas och Minnenas Park är i första hand till för de boende på Servicehuset Björkhaga, för närstående och personal, men det är också en plats för Hälleforsbor och för besökande utifrån.

Sädesärlan

Sädesärlan

Sädesärlan är vårt mest centrala kvarter, som vänder sig till Er som vill ha nära till all tänkbar service.

Trasten

Trasten

Kvarteret Trasten är ett äldre petitetsfullt centrumkvarter med lummiga och vackra gårdar. Boendet är lämpat för dig som vill bo centralt.