Till innehåll för sidan
BoAb loggan
BoAb loggan
BoAb loggan

​Aktuellt

Nedan ser du våra nyheter!

 • ​Soptömning över jul

  Se information från facebookDe områden som har tömning på julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen kommer att beröras av andra tömningsdagar.De områden som har tömning julafton och juldagen sker istället på annandag jul och söndagen.De områden som har Tömning nyårsafton och nyårsdagen sker istället lördagen och söndagen.Viktigt! Vecka 1 (4-8 januari) kommer ALLA kärl att tömmas.
 • ​Nyhetsbrev december

  Läs nyhetsbrev härPDF
 • Stängt på BoAB under julhelgen

  23/12-27/12: Stängt i reception28/12: Öppet i receptionen29/12-3/1: Stängt i receptionenFr o m den 4/1: Öppet i receptionenVäxeltelefonen är öppen alla dagar 8-12 och 13-16, förutom den 23/12 (8-12).Vid akut felanmälan efter kontorstid och på röda dagar ska man ringa 019-14 00 00God jul och Gott, Nytt År!/Personalen på BoAB
 • ​Avstängning av tvättstugan på Gillersvägen 2

  Tvättstugan på Gillersvägen 2 kommer att vara avstängd 30/11 - 2/12.Vi kommer sedan att öppna en tillfällig tvättstuga som kommer att vara i drift under hela byggtiden. Den tillfälligt tvättstugan kommer att fungera med vårt befintliga bokningssystem.Störande ljud kan förekomma under veckorna 49-51 mellan kl. 8-18. Detta är för att vi kommer att bygga två mindre tvättstugor och byta bokningssystem. Ni kommer att behöva nya taggar, du skall lämna tillbaka din gamla tagg till oss. Den nya taggen kan hämtas på vårt kontor under vecka 51 under våra öppettider. Mer information om detta har vi lagt i berörda hyresgästers brevlådor.Den nya tvättstugan kommer att vara i drigt från måndag den 21 december. Bokningar kan göras från den 19 december. 
 • ​Glad hyresgäst som avstår sin hyresavi och därför får en chokladask av oss på BoAB

 • ​Nyhetsbrev september

  Detta kommer i er brevlåda!PDF
 • ​Ytbyte av lås i entredörrar och hissar

  Måndagen den 5/10 kommer vi att byta ut lås i ytterdörrar och hissar. Ni som bor på Stationsvägen 3 A-C kommer att behöva komma ner till kontoret för att kvittera ut nya nycklar. Vi har öppet kl. 10-12. Om man har frågor skall man vända sig till Cristian på 059164373.
 • ​Miljöstation i Sädesärlan

  Miljöstationen vid Sädesärlan är flyttad till andra sidan på gården, mot ICA till.
 • ​Container i Grythyttan den 10/10

  Onsdagen den 10 oktober är det städdag för dem som bor på Prästgatan och Kyrkogatan. Container kommer att stå från tidig morgon till sen kväll.
 • ​Uppdraget som tillförordnad VD

  Styrelsen har valt att entlediga Rickard Johansson från alla sina arbetsuppgifter från och med 2020-08-12. Uppdraget som tillförordnad VD löses inom den befintliga personalstyrkan och delas av Cristian Eriksson och Sofia Asplund.
 • ​Problem med fotbollspelande i våra områden

  Vi har problem med fotbollsspelande i våra områden. Vi vill informera om att det inte är tillåtet att spela fotboll där utan vi hänvisar till platser som är avsedda för fotboll som förslagsvis Hällevi, Prästbacken, Trollsländan eller Violen. Det är störande för boende i en fastighet när en boll studsar mot en vägg eller när en boll kommer på fönstret. Det kan även bli stora kostnader för den som sparkar boll om något går sönder som t ex ett fönster.
 • ​Källvägen 6 A-C, gällande störande rivningsarbeten

  Onsdag den 8 juli kommer vi att påbörja stambyten av 3 st. lägenheter efter vattenskada. Arbetena beräknas pågå till och med vecka 37. Störande rivningsarbete kommer att pågå 8 juli-17 juli mellan kl. 8-16 och mindre störande arbeten kan förekomma under hela byggtiden. Vi ber er ha överseende under denna tid. Frågor besvaras av Cristian på 059164373.
 • ​Källvägen 10 A-B, gällande störande arbeten

  Måndag den 6 juli kommer vi att påbörja arbeten med en vattenskadad lägenhet på Källvägen 10. Störande arbete kommer att pågå mellan 6 juli -7 juli kl. 8-16, sedan skall den torka. Vi återkommer med information då den skall återställas. Vi ber er ha överseende under denna tid, frågor besvaras av Cristian på 059164373
 • Stationsvägen 3 A-C gällande störande arbete

  Onsdagen den 1 juli kommer vi att påbörja arbeten med en vattenskadad lägenhet på Stationsvägen 3. Störande arbete kommer att pågå onsdag 1 juli - fredag 3 juli mellan kl. 8-16. Sedan kommer lägenhet att torka. Vi återkommer med mer information då den skall återställas. Vi ber er ha överseende under denna tid. Frågor besvaras av Cristian på 059164373.
 • ​Nyhetsbrev maj

  Detta kommer till er brevlådaPDF
 • ​Hjälp oss att bli en bättre hyresvärd!

  Snart kommer du att få möjlighet att delta i vår hyresgästundersökning. Undersökningen är ett mycket viktigt verktyg för oss när vi planerar hur och vad vi ska prioritera i våra framtida arbeten i våra bostadsområden och fastigheter. Enkäten består bland annat av frågor om hur just du upplever ditt boende och vad du tycker om vår service.Dina synpunkter är väldigt viktiga för oss och vår utveckling.Aktiv Bo AB, är ett företag med många års erfarenhet av hyresgästundersökningar, administrerar undersökningen.Enkäten kommer i slutet på vecka 19, runt den 7 maj.
 • Förbjudet att mata fåglar!

  Det är inte tillåtet att mata fåglar från balkong, uteplats eller fönster. Det är inte heller tillåtet att lägga ut matrester till fåglarna på gräsmattan. matrester drar till sig råttor och andra skadedjur och det tillskapar stora problem för oss alla.
 • ​BoABs växel under rådande omständigheter

  Vår växel är öppen alla vardagar kl. 8-12 och 13-16. Under tiden kl. 10-12 kan det vara svårare att komma fram på telefonen än normalt pga att många ringer och vi har inbokade besök.När växeln är upptagen går fortfarande ringsignaler fram för den som ringer, vilket kan orsaka irritation och man upplever att ingen svarar.Vid missade samtal blir man uppringd om numret syns i display. Man kan även med fördel mejla oss så får man svar, mejladress är bostad@hellefors.seVi ber om ursäkt för att vi ibland kan vara svåra att nå och håller på att ta fram en annan rutin för vår växel som vi hoppas ska underlätta för er hyresgäster att nå oss på BoAB.
 • ​Vårens Containerdagar

  Nu har det blivit dags för BoABs containerdagar igen! Det ger er hyresgäster tillfälle att göra er av med saker som ni annars skulle kört till återvinningen som t ex trasiga möbler, cyklar mm.20200408   Mästarnas Park20200415   Trasten20200422   Polstjärnan/Prosten20200513   Millesparken20200520   Sädesärlan20200527   Grythyttan (står 14 dgr)Container står från tidig morgon samt hela dagen. Töms vid behov. Kontakta oss vid frågor på 059164370
 • ​Hyreshöjning 2020

  Hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen är nu klara. Höjningen slutar på 2,2 % för 2020 års hyror, men det går tillbaka till hyresgästerna i form av underhåll. Höjningen beror dels på kostnader som värme mm men också för att möta ett ökat behov av underhåll. Höjningen kommer att införas fr o m aprilhyran.
 • ​Nyhetsbrev december

  Detta nyhetsbrev kommer att gå ut till er hg inom kort.PDF
 • ​Julbocken 2019 invigd

 • ​Problem med tidigare leverantör

  På grund av problem med tidigare leverantör av diverse arbeteten gällande snickerier på våra serviceordrar så går vi in med en ny leverantör som heter Bergslagshus. Vi ber er ha överseende under denna övergång. Vi ligger för närvarande efter och det kommer att ta ett tag att jobba ikapp. Vi ber om ursäkt för detta och de problem de eventuellt kan orsaka er.
 • ​Stort tack alla som deltagit!

  Vi vill tacka er som deltagit i undersökningen och visa att vi verkligen tar era synpunkter på allvar. Det sammanvägda betyget på vår förvaltningskvalitet har ökat om man jämför med föregående års mätning. I undersökningen kunde en ökad kundnöjdhet inom bl a sophantering klart utläsas vilket vi delvis sätter i samband med att fastighetsskötarna jobbat mer med sophantering, miljöhus i Millesparken och Polstjärnan samt städdagar med containrar utställda i våra områden. Vi har även utifrån undersökningen och de svar ni lämnat kunnat identifiera ett antal områden med förbättringspotential som t ex återkoppling på felanmälan mm.
 • ​Viktig information om hur vi går till väga när vi ska utföra ett arbete hemma hos dig!

  Vänligen läs igenom bifogat dokument!PDF
 • ​Byte av brandvarnare

  Med anledning av bedrägerier i Örebro och att vi fått reda på att våra hyresgäster blivit uppringda angående utbyte av brandvarnare vill vi uppmärksamma dig på att vi byter ut brandvarnare i alla våra lägenheter.Arbetet med utbyte av brandvarnare i våra lägenheter utförs av Leif Kroon på Leif Kroons El och arbetet utförs vardagar på ordinarie arbetstid.Vi delar ut information i områdena i god tid innan arbetet kommer att utföras.Har du några frågor så kontakta vår brandskyddsansvarige Cristian Eriksson på 0591-643 73Artikel NAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • ​Bilder från nyrenoverade lägenheterna på Klockarvägen 18 

  Interiör

 • ​Information gällande Mästarnas Park

  På grund av att befintliga träd har blivit för gamla måste de tas ned. Detta beror på att det finns en säkerhetsrisk med gamla träd då de kan falla ned och skada personer i området. Som ersättning för nedtagna träd kommer ny växtlighet att planteras i enlighet med förslag från trädgårdsarkitekt.
 • ​Hyresförhandlingarna 2019 klara!

  Hyresförhandlingarna med hyresgästföreningen är nu klara. Hyreshöjningen slutade på i genomsnitt 2,14% för 2019 års hyror, men det går tillbaka till hyresgästerna i form av underhåll. Höjningen beror dels på att taxekostanader som värme mm höjs men också för att möta ett ökat behov av underhåll. Höjningen kommer att införas från och med aprilhyran. 
 • ​Invigning och öppen visning på Klockarvägen 18 B

  Den 25/2 kl. 14.30-18 hade vi öppen visning av våra nybyggda lägenheter på Klockarvägen 18 B i området Polstjärnan.Vi bjöd på kaffe/cider och bullar.Personal fanns på plats för att svara på frågor!Se för mer information och bilderPDF
 • ​Flytt av sopkärl på Gillersvägen 2 och 6

  Vi har flyttat sopkärlen på Gillersvägen 2 och 6 från innergårdarna ut till vägen. Förändringen har gjorts för att slippa tung trafik inne på gårdarna samt för att underlätta för dem som tar hand om sophämtningen. Vi tror också att våra gårdar nu blir trevligare att vistas på.
 • ​Återvinningsstation flyttas i Grythyttan 

  Återvinningsstationen vid Lokavägen flyttas den 4 september. Stationen kommer att flyttas till Magasinsgatan 1. Återvinningsstationen är till för hushåll i Grythyttan och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att man aktivt sparar på jordens resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter. Vad gäller möbler, elektronik och annat som ej ska slängas vid återvinningen hänvisar vi till Gyltbo som är en sopstation.
 • ​Anläggningsprojekt i Grythyttan

  Vecka 32 så drar NCC igång med ett anläggningsprojekt som kommer att beröra Stationsgatan för Boabs del. Arbetet beräknas pågå under tre månader. Det kommer att bli en del maskiner och rörelse i området under tiden. Vi ber er att respektera de avspärrningar som kommer att göras runt arbetsområdet. Vid ev. vattenavstängning så kommer NCC att informera berörda. Se information.PDF
 • ​Nytt pris på nycklar

  Fr. o m den 17 maj 2018 höjer vi priset på nycklar till 300 kr vid extrabeställning.
 • ​Meddelande till våra hyresgäster ang. trapphus

  Det har nyligen gått ut information till alla våra hyresgäster gällande bortforsling av cyklar, barnvagnar mm i trapphus, läs mer härWord
 • Hyreshöjning 2018

  Hyrorna höjs för bostäder, garage, carport, bilplatser, tillval och lokaler med förhandlingsklausul höjs med 1,15 % från och med den 1 april 2018. Kök och badrumsrenoveringar har ett tillägg på 250 kr per enhet.
 • ​Laddstolpe utan vårt kontor

  Nu är laddstolpen registrerad hos Laddinfra och är klar för användning! Finns på Sikforsvägen 9.
 • ​Vi har flyttat till nya lokaler!

  Vi har flyttat vårt kontor till Sikforsvägen 9
   
 • Nya informationstavlor

  Vi håller på att sätta upp nya informationstavlor i alla våra trapphus. På dessa tavlor finns information som är bra att ha för våra hyresgäster. I tavlorna finns ett blad som visar vilka som bor i trappuppgången. Saknar du ditt namn eller din sambos får du gärna höra av dig till oss på BoAB så ordnar vi det!
 • Anställd boguide

  Baran arbetar hos på Boab. Han har fått en anställning som Boguide. Hussin kommer främst att vara behjälplig med boendeintroduktion, tolk och ute i områdena.
 • Erbjudande om bortforsling!

  Vi på Boab erbjuder våra hyresgäster hjälp med att forsla bort saker som ska till återvinningscentralen vid Gyltbo mot en avgift på 500 kr. Vill ni boka tid för detta ringer ni Lotta på 059164370. Vi vill även passa på att meddela att vi fortsättningsvis kommer att debitera 1500 kr för de som slänger saker i källare och vid sopkärlen.Tack på förhand för att ni hjälper till att hålla våra bostadsområden fräscha.
 • ​Brandvarnare

  I dessa tider då många tänder ljus vill att alla våra hyresgäster är extra uppmärksamma på att brandvarnarna fungerar och inte är nedplockade där Boab satt upp dem. Tack på förhand för att du hjälper oss med detta!
 • Tillgänglighet i våra bostadsområden

  TillgänglighetsplanPDF HandbokPDF
 • ​Nytt studentkorridorsboende i Grythyttan

  Nu är det klart för inflytt, vårt nya korridorsboende för studenter I Grythyttan. Det finns rum från 2149 kr/mån. Är du intresserad och vill veta mer, kontakta oss på 0591643 70.